Skip to content

Over ons

Bouwwerken Pieters

Een familiebedrijf met bouwmicrobe

Algemene Bouwwerken Pieters is een echt familiebedrijf waar de bouwmicrobe over de generaties heen werd doorgegeven. De passie voor bouwen zit in onze genen en zoals bij vele familiebedrijven heeft de nieuwe generatie er steeds naar gestreefd om de voorgaande te overtreffen. Daarom spelen kwaliteit en betrouwbaarheid zo’n belangrijke rol in onze dagelijkse werking.

Waarom kiezen voor ons?

Wijzelf en onze medewerkers worden regelmatig bijgeschoold om op de hoogte te blijven van veranderingen en nieuwe normen, zo kunnen we steeds voldoen aan de actuele eisen. In samenspraak met de bouwheer en architect gaan we daarin zelfs een stap verder en leggen we hogere standaarden op.

Als zaakvoerders staan we zelf mee op de werkvloer, waardoor we rechtstreeks instaan voor de kwaliteit. Of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat, u mag van ons steeds het beste resultaat verwachten.

Snelle service

Oplossingen op maat

Dromen realiseren

Wij zien onszelf niet zomaar als een bouwbedrijf, maar als een partner in het realiseren van uw dromen. Uw project is onze prioriteit en verdient onze beste zorgen.

De bouwsector is de voorbije decennia dan wel enorm geëvolueerd, de filosofie doorheen onze geschiedenis is altijd dezelfde gebleven: betaalbare kwaliteit bieden.

Onze geschiedenis

Marcel Pieters
(24/02/1924 – 17/03/2002)

Marcel is de vader van uiteindelijke oprichter Gilbert. Al vanaf z’n 14e was Marcel actief in de bouwsector. Hij werkte zich als jonge knaap op tot meestergast bij een grote Aalsterse bouwfirma en gaf zijn kennis door aan zijn zoon.

Gilbert Pieters
(02/10/1950)

Gilbert werd met de bouwmicrobe geboren en ging bijna vanzelfsprekend bouwkunde studeren. Na het behalen van zijn A2 diploma ging hij samenwerken met zijn vader, maar Gilbert legde de lat voor zichzelf al snel hoger. Hij werd eerst werfleider en vervolgens projectleider bij het Antwerps Bouw en Beton Bedrijf (ABEB). Dankzij zijn enorme gedrevenheid en passie voor de stiel, wist Gilbert voor enkele technologische vooruitgangen in de bouwsector te zorgen. Vol ambitie en met 20 jaar ervaring op de teller, richtte hij in 1991 zijn eigen bouwonderneming op: Algemene Bouwwerken Pieters.

Kris Pieters
(06/02/1973)

Als zoon en kleinzoon van, werd de bouwstiel met de paplepel aan Kris meegegeven. Na het succesvol afronden van zijn bouwkundige opleiding, ging Kris aan de slag in het bedrijf van zijn vader. In 2006 kwam hij mee aan het roer te staan van de bloeiende onderneming. Door het accent te verleggen naar residentiële gebouwen en appartementenbouw, is Algemene Bouwwerken Pieters intussen uitgegroeid tot een gerenommeerde, vaste waarde binnen de sector.

Met 2 flinke zonen is de opvolging van het familiebedrijf alvast verzekerd (als het van Kris afhangt althans).